Čo si obliecť na fotenie?

1. marca 2022

Ak premýšľate, ako sa najlepšie pripraviť na fotenie a čo si obliecť, tu mám pre vás pár odporúčaní.

1. Oblečenie vyberajte podľa typu fotografie.

Ak budeme fotiť biznis portréty, potom je vhodné elegantné seriózne oblečenie. Muži chodia často v oblekoch, prípadne v košeli bez saka alebo so sakom. Ženy si pre biznis portréty volia kostým, elegantné šaty, prípadne blúzku, sako, elegantný top.

Ak fotíme párové fotografie alebo máme rodinné fotenie, najlepšie urobíte, ak sa zladíte v jednom štýle. Či už je to elegantný alebo športový, čím viac ste zladení, tým príjemnejšie fotografia pôsobí.

2. Oblečte si to, v čom sa cítite dobre, pekne a dodáva vám to sebavedomie.

Ak si pri fotení budete veriť a cítiť sa sebavedomo, fotografie budú o niekoľko levelov lepšie a krajšie. Na fotografii veľmi dobre vidno, čo z človeka vyžaruje. A vhodné oblečenie vám vie naozaj pomôcť.

3. Farby sú vítané, je dobré sa zladiť. So vzormi na oblečení opatrne.

Ak máte farebné oblečenie, môže to byť skvelým oživením. Je vhodné obliekať si skôr neprekombinované kúsky, jednofarebnosťou nič nepokazíte. Ak plánujete aj skupinovú fotografiu, ideálne je dohodnúť sa na jednej farbe ako biela (biely top), modrá, béžová… To platí aj pri párovom alebo rodinnom fotení.

Ak sa necítite ako módny expert, odporúčam neprehnať to so vzormi, ich kombinovanie vie byť zložité.

4. Na fotení sa môžete aj prezliecť, ak si nie ste istí. Oblečenie vieme konzultovať aj pred fotením.

Počas fotenia vám viem s výberom oblečenia pomôcť, ak si donesiete niečo na prezlečenie. Ale pohodlnejšie aj pre vás bude, ak si výber odkonzultujeme telefonicky vopred.

Vidíme sa na fotení. 🙂

SHARE THIS STORY